Flyttfundering

Hejsan!
Jag tar studenten till våren och jag funderar på flytt och så vidare. Jag har inte tänkt att plugga vidare utan jag vill jobba direkt efter sista sommarlovet. Hur ska jag kunna skaffa ett jobb, bo hemma och pendla mellan till jobbet? Det skulle va lite "småjobbigt". Jag menar jag vill jättegärna flytta lite längre bort hemifrån men jag kan ju inte flytta utan att ha en inkomst. Finns det något bidrag eller stöd som kan hjälpa en med hyran tills man själv kan betala den eller hur ska man göra?

Fundering flytt

Kommentarer

Hej!
Det låter som du har bra planer och vad bra att du är ute i god tid!

Grundregeln om man ska flytta är att man själv skaffar arbete och/eller bostad. Om man skaffar ett arbete, så bedöms man själv klara sitt boende utifrån att man har en inkomst. Om man skaffar en bostad och inte har något arbete, kan man efter man folkbokfört sig på ny adress och kan visa kontrakt på boende, ansöka om försörjningsstöd i sin nya kommun. Det är dock ovanligt att få ett hyreskontrakt innan du kan visa att du kan betala hyra och har en inkomst.

Via Socialtjänsten och Försäkringskassan finns det möjlighet att ansöka om flyttbidrag. Vi rekommenderar dig att kontakta socialtjänsten och Försäkringskassan i den kommun du nu är bosatt i, för att höra dig för om just dina möjligheter.

Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter