Lvu

Hej! Imorgon släpps mitt lvu, jag sitter just nu på behandling 8 timmar hemifrån, suttit på SIS innan i ett halvår, jag ser inte att jag behöver vara här så länge som min soc vill, då jag bara behöver lära mig att hantera min diagnos. Om jag skriver ut mig om en månad efter att jag blivit solplacerad, jag åker hem och sköter mig exemplariskt, finns det nån grund eller chans att min soc kan ge mig lvu igen då?

Hemkär

Kommentarer

Hej!

Vilken bra planering att du tänker sköta dig exemplariskt.

Vi har svårt att uttala oss i enskilda ärenden men utifrån det beskriver tänker jag att din planering att sköta dig och att hantera din diagnos är det viktigaste. Du och din handläggare verkar vara oense om hur lång tid detta ska ta tills du kan komma hem så vi råder dig att prata med din handläggare om hur du tänker och att du får veta varför din handläggare anser att du behöver mer tid/behandling.

När LVU: et hävs har du kommit ett steg på väg då handläggaren verkar bedöma att du kan fullfölja behandlingen på frivillig väg, enligt en Sol placering. Om du väljer att avbryta planeringen kan handläggaren göra en ny bedömning om det föreligger förhållanden enligt LVU eller ej.

Vi hoppas du och din handläggare kan komma överens om din planering som du kan acceptera och känna dig nöjd med.

Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter