Soc Lägenhet

Postat: 2010-01-22 21:42

Hejsan! Jag pratade med min kurator idag angående min hemsituation. Och hon rekomenderade att jag skulle flytta till en soc lägenhet. (Jag ville flytta från början också, det var så vi kom in på ämnet.) Nu har jag några frågor angående det hela:
1: Jag bor i malmö och vill flytta till göteborg, kan dom ordna det om jag har en anledning?
2: Helst så vill jag inte bo i en etta då jag har väldigt lätt för att känna mig instängd då. Jag behöver öppna ytor. Är det möjligt att dom skulle kunna ordna det om hyran inte går över 4500?
3: Vilka utgifter täcker dom? Alla? Och vad gör man om man inte har standard möbler? T ex en soffa? Får man en viss budget för det också?
4: Får man jobba lite extra när man har soc lägenhet? Eller måste man börja betala för den själv då?

Maria

Kommentarer

Postat: 2010-01-25 13:41

Hej

Vid akuta behov kan man söka sig till socialtjänsten i den stadsdel man tillhör för mer stöd eller råd kring sin boendesituation. Observera att socialtjänsten enbart kan tillgodose det akuta behovet av tak över huvud och är enbart ett stöd för dem som praktiskt taget bor på gatan.

Om du är under 18 år eller studerar på gymnasienivå och är under 21 år är dina föräldrar försörjningsskyldiga. I detta innebär också att de är skyldiga att se till att du har någonstans att bo. Om du inte kan bo hemma och ansöker om boende genom socialtjänsten, öppnas en utredning som syftar på att utreda hur du har det hemma och varför du inte kan bo kvar hos föräldrarna. Det ska finnas speciella skäl till varför man inte kan bo kvar hemma, sådana skäl kan vara misshandel, sexuella övergrepp och/eller drogmissbruk i boendet. Det är väldigt ovanligt att en yngre vuxen får hjälp till eget boende genom socialtjänsten.

Vill man på egen hand söka ett boende i Göteborg så rekommenderar vi att man tar en titt på https://www.boplatsgbg.se/ Där kan du läsa mer om hur förmedlingen av bostäder går till i just Göteborg.

Hoppas att du fått svar på dina funderingar. Lycka till i bostadssökandet.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter