Orolig

Hej! Har två barn (9 och 12 år) som bor hos mig och är hos sin pappa varannan helg. Barnen har fått några orosanmälningar som gäller när dom är hos sin far. Oftast har det handlat om att deras far dricker alkohol och barnen blir rädd. Perioder har dom inte velat åka dit alls. Nu var dom där förr förra helgen och deras pappa blev stoppad av polis och förmodligen blåste positivt, dom gjorde en husrannsakan och barnen blev förstås rädd. Pappan säger att dom tog körkortet pga vårdslöshet I trafik, jag har hört rykten att han var påverkad. Förstår inte annars varför polisen gör en husrannsakan. Kommer jag som mamma få reda på orsaken? Jag vill inte att barnen är där om han kör bil i fyllan/påverkad. Blir det någon orosanmälan från polisen en sådan här gång. Har försökt ringa socialtjänsten men dom kan inte säga något.

Mamma till två

Kommentarer

Hej!

Polisen har en skyldighet att anmäla till socialtjänsten om de misstänker eller får kännedom om att ett barn far illa. Utifrån det du beskriver verkar det som troligt att polisen kommer att göra en orosanmälan om en förälder är påverkad eller om det finns misstanke om kriminalitet. När anmälan inkommer till socialtjänsten görs bedömning om utredning ska inledas på barnet eller ej och du kommer att bli informerad om både anmälan och utredning.

Om en förälder missbrukar droger kan socialtjänsten inhämta den information som de anser behövs för att kunna bedöma om barnet/föräldern har behov av eventuella insatser och att barnet vistas under trygga och säkra former.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter