Lägenhet

Postat: 2010-01-26 13:58

Hej!
Jag bor i ett tillfälligt boende och står i kö till ett eget boende, mitt problem är det att det tar sån tid att få eget boende och mitt tillfälliga boende blir jag snart av med. Kan jag få hjälp av er med detta?

anonym

Kommentarer

Postat: 2010-01-26 16:25

Hej

Bostadssituationen i Malmö är i dagsläget väldigt svår och tyvärr innebär det att många människor har svårt att hitta ett eget boende. Att få lägenhet via socialtjänsten är mycket svårt och ges endast i mycket särskilda fall till barnfamiljer.

Vid akuta behov kan man söka sig till socialtjänsten i den stadsdel man tillhör för mer stöd eller råd kring sin boendesituation. Vet man inte vilken stadsdel man tillhör kan man ringa till Malmö stads växel på 040-34 10 00 och genom dem bli kopplad rätt. Observera att socialtjänsten enbart kan tillgodose det akuta behovet av tak över huvud och är enbart ett stöd för de personer som praktiskt taget bor på gatan. Detta akuta stöd kan mycket väl innebära en säng på ett härbärge för natten.

Du skriver att du redan står i bostadskö vilket är väldigt bra. Utöver detta rekommenderar vi att man söker lägenheter eller andra former av boende genom exempelvis www.blocket.se som i dagsläget har det absolut största utbudet av annonser om andrahandsuthyrning, inneboende och så vidare. För fler tips kring boende kan du titta vidare under våra länkar.

Lycka till i bostadsletandet

Vänligen

Soctanterna

Soctanter