Husdjur I Socialens Boende

Postat: 2010-02-09 15:01

Som inneboende i socialens akutboende (södra innerstaden) har jag stött på stora problem pga min hund.
Jag har blivit uppsagd från rummet trots att jag skött alla regler, förutom den om att man inte får ha husdjur.
Så, det står i boendereglerna att man ej får ha husdjur i boendet,
men jag vet också att de sociala myndigheterna inte har någon juridisk rätt att hindra någon från att ha med sina husdjur in i era boenden.
Hur går det här ihop?
Är det rimligt att de ansvariga för tillsynen uppmanar oss att avliva våra husdjur?

anonym

Kommentarer

Postat: 2010-02-10 10:54

Hej

Vi förstår att den situation som du befinner dig i inte är lätt men du verkar vara en person som inte ger upp så lätt vilket är en positiv egenskap.

När det kommer till socialtjänstens akutboenden så är det frågan om andrahandskontrakt utan besittningsrätt. Detta innebär i korthet att den som hyr ut boendet när som helst kan avsluta uthyrningstiden utan att behöva ange någon direkt anledning. Socialtjänstens akutboenden går heller inte att jämföra med ett vanligt hyreskontrakt där man vanligtvis inte är förbjuden att ha husdjur.

I akutboendena som socialtjänsten har måste man även ta hänsyn till allergier. På dessa boende finns det många gånger en viss tillsyn och bland personalen kan det förekomma allergier. Många gånger finns det också gemensamma utrymmen där flera personer kan vistas och då även andra boende kan vara allergiker så har man valt att ha dessa regler.

Slutligen hoppas vi att de tillsynsansvariga försöker stötta de boende i deras strävan att tillfälligt omplacera sina husdjur under den tid som man vistas på akutboendet.

Hoppas att du fått svar på dina funderingar. Lycka till i bostadsletandet.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter