Relation med fd klient

Hej.
Jag jobbar som behandlare på socialtjänsten.

Jag var för lite över 2 år sen behandlare för en klient. Vi träffades bara 3 gånger. Han gick mest för att lämna drogtester angående sitt körkort då han tidigare var dömd för ringa narkotikabrott (men som vi vet godkänner transportstyrelsen bara tester från utbildad sjuksköterska).

Han avslutade kontakten där efter och vände sig till sjukhuset.

För ett par månader sedan fick jag upp honom på en dejtingsida. Jag gillade honom med tanke på att han aldrig skulle se det eftersom jag antog att han inte skulle gilla mig. Vi matchade dock, båda var tydligen attraherad av den andre.

Vi har skrivit mycket och nu även träffas vi. Min fråga är mest, kan detta få konsekvenser för mig i min yrkesroll om de kommer fram?

Jag brottas lite med känslor kring etiskt vs icke etiskt. Landar i att de kanske inte är etiskt men kemin med honom är helt fantastisk.

Fattat tycke

Kommentarer

Hej!

Vi förstår det som att du har börjat dejta en person som du för två år sedan träffade i egenskap av behandlare. Du beskriver också att din kontakt med klienten varit kort och det skedde för två år sedan. Du brottas nu med etiska aspekter, om det är rätt eller inte att inleda en relation med en f.d klient. Vi uppfattar att din fråga rör sig om valet kan få konsekvenser för din yrkesroll.

I den rättsliga meningen finns det inte något som reglerar att man inte får inleda en relation med en f.d klient. Du har inte heller någon skyldighet att redovisa för din arbetsgivare vad du gör på din privata tid, er kontakt numera är inte av klient-behandlare karaktär och det har gått två år sedan ni träffades i det rollen. Vi uppfattar dock att det är de etiska aspekterna som du är osäker på. Detta är dock något som du avgör, vilka rädslor som står bakom ditt beslut, hur du kommer att bemöta eventuella synpunkter.

Hoppas du har fått svar på din fråga!

Vänligen,

Soctanterna

Soctanter