Missbruk

Hej !
Jag fick nyligen reda på att min man är en drogmissbrukande som tar Tramadol sedan några år tillbaka.
Jag är inte nöjd med det eftersom jag vill inte att mina barn lever i en sån miljö, jag och min man får försörjningsstöd av socialtjänsten då vi har inte fått jobb beroende på att vi har inte utbildat oss tidigare men jag själv gör det nu för mina barns skull.
Enligt de nya beslut , jag får hälften av pengarna och han får det andra hälften men han tar inte ansvar om att betala de fakturor och räkningar som han borde betala, dessutom han bryr sig inte om oss utan han köper Tramadol och sover.
Mitt barn är 9 år gammal och en dotter som läser på gymnasiet och hon är 20 år gammal.
Jag är jätte trött på det som händer med oss , jag orkar inte mer med det här och jag och min dotter har pratat flera gånger om att sluta ta tramadol men han bryr sig inte. Jag undrar också om det händer något till mitt barn , skulle socialtjänsten ta honom om jag anmäler om min man ?? För att jag vill inte att det skulle hända utan jag vill leva som ett vanligt liv med mitt barn.
Han skriker varje dag på ett hotande sätt på oss och säger elaka ord till mig och till mina barn, vad som händer nu ? Vad kan jag göra för att rädda mig och mina barn??

Hoppas att ni svarar mig så snabbt som möjligt , tack !

Mamma

Kommentarer

Hej!

Det är en besvärlig situation du befinner dig i men du har ändå kraft och energi att försöka göra en förändring för dig och dina barn.

Möjligheten finns att du kontaktar socialtjänsten och förklarar er situation och vart din mans pengar tar vägen. Det kan kanske innebära att de ändrar beslutet om delat försörjningsstöd. Detta innebär inte att socialtjänsten skulle ta dina barn men det är också viktigt att barn inte lever i hemförhållanden där det förekommer missbruk. Båda föräldrarna har ansvar för att barn växer upp under trygga förhållanden.

Om du inte kommer överens med din man och han inte vill förändra sin situation får du kanske fundera kring hur du vill ha ditt liv och under vilka förhållanden din 9-åring skall växa upp under. Försök planera och ta ett steg i taget. Om du behöver stöd i detta kan du alltid kontakta socialtjänsten för att få information om vilka stödinsatser de kan erbjuda.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter