Hemlös, Behöver Hjälp.

Postat: 2010-02-22 13:45

Hej,
Är en 22 årig kille som har sköt mig under hela mitt liv och gått ut skolan med bra betyg. Jobbat och vill göra något av mitt liv.

Har på grund av ett fel beslut eller ett misstag hamnat i en väldigt svår situation. Är hemlös och vet ej hur jag ska göra? Fått skulder under tiden som jag har varit hemlös eftersom jag inte haft kontroll över mina utgifter.
Min lägenhet är borta nu. Hamnade i bråk med någon som ledde att jag blev dömd och påföljden blev rättpsykiatriskvård.
Är snart ute från rättpsykiatrin men dom släpper inte ut mig om jag inte har en bostad. Kan tänka mig att bo var som helst i södra delen av sverige eller mellersta.

Väldigt tacksam för hjälp.

Vänligen
Anonym

Anonym

Kommentarer

Postat: 2010-02-22 16:07

Hej

Det låter som du är en kille som vet vad du vill och som trots tidigare motgångar ser möjligheterna i vardagen.

Som du säkert vet så är Soctanter på nätet verksamma inom Malmö och här är bostadssituationen väldigt svår. Vad man bör göra om man vill ha en lägenhet i Malmö är att ställa sig i bostadskön hos Boplatssyd. Detta kan man göra genom att följa länken:

https://www.boplatssyd.se/Pages/Start.aspx

Att få en lägenhet genom dem tar dock tid och för personer som har bråttom rekommenderar vi att man söker olika boendeformer genom blocket. De har i dagsläget det allra största utbudet av andrahandsboenden och andra typer av kontrakt. Länk till dem och många fler kan man hitta genom våra samlade länkar i diskussionsforumet.

Du skriver dock att du kan tänka dig att bo var som helst i södra och mellersta Sverige vilket ökar möjligheterna betydligt för dig att hitta en bostad. Vi skulle rekommendera dig att ta en titt på Skånes norra kommuners hemsidor för att se hur bostadsmarknaden ser ut där. Många mindre kommuner runt om i Sverige har idag problem med att få sina lägenheter uthyrda. Är man flexibel som du verkar vara kommer med andra ord chanserna att hitta en bostad var mycket ljusare än om man bara letar i Malmö.

Hoppas att du fått svar på dina frågor och lycka till i ditt bostadsletande.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter