Stökiga ungdomar

Hej,
Jag jobbar på en restaurang där jag är ansvarig och på grund av Corona då har vi varit lite extra uppmärksamma på de som besöker oss då vi inte får ha så många samlat i en lokal. Vi har varit i olika situationer där ungdomarna (13-19) kommer och blir väldig stökiga och respektlösa mot oss och mot andra.
Vi har varit tvungna att ringa vakterna men till och med de blir sparkad av de, situation har blivit väldig jobbig. Tyvärr, bor jag i samma område som de (ungdomarna) och nu varje gång jag träffar de (på bussen, i centrumet) de förolämpar mig och börjar störa mig.

Som vuxen vet jag att jag inte ska reagera men det här börjar bli väldigt jobbig och speciellt när jag är med mitt barn (8år). Jag vill absolut inte reagera på ett dåligt sätt men det börjar bli en obehaglig situation.

Vad kan jag göra? Hur ska jag hantera situationen? Kan jag anmäla det här situationen eller ska jag bara fortsätta att bli förolämpad varje gång jag träffar de?

Vänligen
Andrea

Andrea

Kommentarer

Hej!

Det låter som en väldig jobbig situation det du beskriver.

Vi antar att din arbetsgivare är informerad och känner till situationen. Det är din arbetsgivares ansvar att du och dina medarbetare är trygga på er arbetsplats. Prata med din arbetsgivare.

När du befinner dig i tjänst ska du vända dig till polisen när hotfull situation uppstår.

Det är allvarligt att du utsätts för kränkningar även utanför arbetstiden och även när du är tillsammans med ditt barn. Det du bör göra är att polisanmäla händelserna. Att förolämpa någon är ett brott och det bör polisanmälas.

Hoppas du har fått svar på din fråga!

Vänligen,
Soctanterna

Soctanter