Körkortslån

Hej! Jag har en son som har en utbildning till målare som han inte kan få jobb på då han saknar körkort. Han har i dagsläget p g a annat i sin situation hjälp från Vuxen och har snart egen bostad via dom. Han har möjlighet att ta ett körkortslån via CSN, men jag misstänker att detta räknas som inkomst av försörjningsstödet. Finns det något sätt man kan lösa detta på , t ex genom inlämnade kvitton i efterhand eller dylikt?? Det hade varit en stor förbättring i hans möjligheter att få en egen försörjning, vilket man ju ska bidra till så mycket man kan. Men hur löser man denna situationen?? Svepande svar typ prata med handläggaren hjälper inte, då vi redan gjort det och fått beskedet att det är inkomst :(

Farsan

Kommentarer

Hej!

Villkoren för körkortslån via CSN är att lånet skall gå till körkort och inget annat. Du har rätt att ansöka om lånet om du är inskriven på Arbetsförmedlingen och arbetssökande. Du skall också kunna visa att du är inskriven på körskola godkänd av CSN.

Körkortslånet får endast avvändas till körkortsutbildning.

Detta lån kan därmed inte räknas som inkomst vid ansökan om försörjningsstöd. Det kan dock behöva styrkas t.ex. genom kvitto att pengarna går till körkortsutbildningen.

Din son har alltid möjlighet att överklaga socialtjänstens beslut till förvaltningsdomstolen.

Vi tycker att din son åter skall prata med sin handläggare på socialtjänsten och få tydliga besked om vad som gäller.

Hoppas detta är svar på din fråga

Vänligen
Soctanterna

Soctanter