Byta Lägenhet

Postat: 2010-04-07 10:27

hej jag bor på en 3 rums lägenhet och har 3 barn 6 år , 4 och 1,5 år och har försörjningstöd

jag undrar om jag har rätt att byta till en större lägenhet.

jag bor på sjunde våningen och det är farlight för barnen och lägenhets är små och mina barn är so aktiva hela dan och dem som bor under oss blir upprörda hela tiden

och innan jag fock den lägenheten jag bor i fick jag beviljad hyran för 7500kr och då var vi 2 vuxna och 2 barn och den lägenheten som jag bor i är 6138 och när jag tog kontakt med min social sekreterare att jag vill byta min lägenhet till en större för att vi är 3 barn och 2 vuxna nu och jag har hittat en lägenhet som 6700kr sa hon till mig att jag försörjer mig själv så kan jag byta min bostad och så länge jag har försörjningstod så måste jag acceptera det jag har

har hon rätt i det här nlight den här tabelen
https://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Nar-pengarna-inte-...

så har jag rätt i 9075kr i hyran ??

jag har en fråga till jag har nå försörningstör kan jag studera och vilken nivå kan jag studera jag jag gå på högskolan eller yrkeutbildningar eller gymnasie nivå??

soso

Kommentarer

Postat: 2010-04-07 13:19

Hej

Vad kul att du återkommer när det uppstått nya funderingar.

Som vi skrev i vårt förra svar så är beloppen endast en vägledning då bedömningen alltid är individuell. Det är med andra ord din socialsekreterare som beslutar om vad som är en skälig hyra. Tycker du att din socialsekreterare har gjort en felaktig bedömning så kan du alltid överklaga dennes beslut. Vet du inte hur man gör detta så ska din socialsekreterare hjälpa dig med detta.

När det gäller din fråga angående studier i samband med försörjningsstöd så är det inte möjligt att kombinera dessa. Vill man studera så ska man istället vända sig till CSN. Genom dem kan man ansöka om studiestöd och studielån. Du kan läsa mer om CSN och hur man ansöker om sin studiefinansiering på:

https://www.csn.se/

Man kan även träffa representanter från CSN på vägledningscentrum (som tidigare hette infoteket) måndag till torsdag mellan klockan 11.00–14.00. Vägledningscentrum i Malmö hittar man på Föreningsgatan 7A. De är experter på dessa frågor och kan hjälpa dig att reda ut alla frågetecken som kan komma att uppstå kring dina planer om att börja studera.

Hoppas att du fått svar på dina frågor. Välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter