Ska man rapportera pengar som..

Hej!
Jag undrar om man säljer sin kropp och får kontanter, måste man rapportera det som inkomst? För jag hade gärna faktiskt haft råd med mat och just nu har jag så många utgifter (mediciner, missade läkarbesök) som ekonomiskt bistånd inte täcker att jag inte har råd till mat.

tina

Kommentarer

Hej!

Tack för ditt brev. Det låter som du befinner dig i en knivig situation och vill göra det som är rätt.

Du skriver att du har många utgifter som ditt ekonomiska bistånd inte täcker och undrar om man måste rapportera kontanter som du får genom att du säljer din kropp som inkomst.

På Socialstyrelsens hemsida finns Sex mot ersättning - utbildningsmaterial om stöd och hjälp till vuxna står:
När socialtjänsten får kännedom om att en person försörjer sig genom försäljning av sexuella tjänster kan det handla om att försöka hjälpa och motivera personen att inte betrakta inkomst från sexuella tjänster som en fortsatt försörjningskälla. Exempelvis att tillsammans med den enskilde arbeta för att hitta en annan försörjning än försäljning av sexuella tjänster samt att uppmärksamma eventuella hjälpbehov utöver pengar.

Dina kontanter är alltså inte vad som betraktas som inkomst. Däremot är det pengar som du har och vi råder dig att prata med din handläggare om hur du ska göra.

Vi hoppas att du har fått svar på din fråga.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter