Lvu

Hejsan. Mina 3 barn blev lvuade i höstat, men vann i tingsrätten men soc överklagade. Har fått ett datum för ett nytt datum fast kammarätten. Har lite frågor om detta. Brukar kammarätten lyssna på tingsrätten beslut? Fick göra en ny utredning när dom små kom efter första lvuet då tingsrätten tyckte också att soc inte hade kollat min känslomässiga roll som mamma tillräckligt bra. Ja i denna utredningen ser den inte ljus ut. Är så orolig nu. Och kan man få hem något av barnen iallafall och ta upp det i rätten?

Fundersam mamma

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att du har mycket som du funderar över och tankar på hur det ska gå i Kammarrätten och hur framtiden ska bli.

Vi uppfattar det som att dina barn blev omedelbart omhändertagna i höstas men att Förvaltningsrätten beslutade om att vård enligt LVU inte var tillämplig, men Socialtjänsten valde att överklaga Förvaltningsrättens beslut och har fått prövningstillstånd i Kammarrätten. Socialtjänsten har i samband med detta kompletterat sin utredning med de uppgifter som Förvaltningsrätten ansett inte varit tillräckligt utredda.

Kammarrätten tar del av utredningar och förvaltningsrättens beslut, men också din uppfattning och eventuellt de muntliga anförande som du och ditt offentliga biträde har, barnens biträde samt socialtjänstens representant.

Ibland har Kammarrätten samma uppfattning som Förvaltningsrätten och ibland en annan.

Vårt råd till dig är att du avvaktar förhandlingarna i Kammarrätten, vare sig beslutet går enligt ditt önskemål eller enligt Socialtjänstens uppfattning, råder vi dig att ha ett samarbete med socialtjänsten för att barnen och du ska få allt det stöd som kan behövas efter en tid som troligen varit osäker och turbulent för både dig och dina barn. Även om barnen skulle bli omhändertagna enligt LVU så är det viktigt att du samarbetar med socialtjänsten för att göra de förändringar som behövs för att barnen ska kunna flytta hem till dig igen.

Vi önskar att allt blir till det bästa för barnen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter