Får man ha andras pengar på sitt konto?

Hej, min pappa är över 90 år. Jag är för tiden arbetssökande och för försörjningsstöd. Pappa har inget betalkort och han sätter ibland in pengar pengar på mitt konto så jag kan handla till honom. De pengar han sätter in på mitt konto räknas väl inte som inkomst, eftersom pappa sätter in dem för att jag ska kunna handla åt honom?

Snäll son

Kommentarer

Hej!

Vad bra att du finns för din pappa och hjälper honom med inköp. Du skriver att din pappa inte har något betalkort och att han därför sätter över pengar på ditt konto när du ska handla till honom. Detta kan dock ställa till det för dig om du uppbär försörjningsstöd för ditt uppehälle.

Socialtjänsten begär in kontoutdrag vid ansökan om försörjningsstöd, och de inbetalningar som gjorts till kontot räknas som inkomst.

Du kan så klart förklara för socialtjänsten om ert arrangemang, men vi råder dig att tillsammans med din pappa hitta ett annat sätt att hantera hans pengar när du ska göra inköp för honom. Ni kanske tillsammans ska gå till banken och ordna ett bankkort så att du inte ska få en konsekvens på ditt försörjningsstöd när du bara försöker hjälpa din pappa som kommit till åren och kan behöva hjälp med inhandlingen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter