Omhändertagen dotter

Hej,
Min dotter blev omhändertagen pågrund av falska antaganden där hon hävdar att hon är hotad hemma. Det finns inget sånt, vi har haft det hur bra som helst hemma och vi är väldigt oroliga över hur hon mår och vad det kan vara som fått henne och göra något sånt. Hon är 19 år, jag undrar om vi kan begära någon typ av kontakt även om det är genom en kontaktperson och inte vi själva. Jag undrar även om vi bör skapa en orosanmälan då vi tror att hon är påverkad av hennes umgänge eller till och med hotad av någon så hon tar ett sådant steg.
Vi vill vår dotters bästa så vi vill jätte gärna veta våra rättigheter.

Orolig mamma

Kommentarer

Hej!

Man är alltid förälder till sina barn, hur gamla de än blir.

Soctanter på nätet kan inte uttala sig i enskilda ärenden, utan kan beskriva och förklara utifrån mer generell karaktär.

Du skriver att din dotter är fyllda nitton år, vilket innebär att hon idag inte längre är att betrakta som barn utan vuxen. Som vuxen är det hon som avgör vem hon vill ha kontakt med.

Du undrar om ni kan göra någon orosanmälan då ni tror att hon påverkas av sitt umgänge och att hon kanske till och med utsätts för hot eftersom hon tagit ett sådant beslut att lämna uppgifter om att hon är i behov av någon form av skydd från er.

Är ni oroliga att er dotter utsätts för någon form av hot eller brott, ska ni anmäla detta till polis. När det gäller anmälan till socialtjänsten, så kan man göra orosanmälan när det gäller barn och oro för vuxna om det finns missbruk eller kanske en psykisk ohälsa.

Du skriver att du vill veta dina rättigheter, och i förhållande till din nittonåriga dotter så finns det inte längre några juridiska rättigheter då ni inte är vårdnadshavare för er dotter längre.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter