Undrande

Hej! Min son blir 12 år, i år. Han har inte velat träffa sin pappa sedan några månader tillbaka, jag frågade varför men fick inga svar, tänkte i mitt sinne att det normalt att man i den åldern kanske dras mera till kompisar. Jag pratade med hans pappa och frågade om allt var som det ska och om han visste orsaken till detta plötsliga förändring men han sa bara "äh, det väl åldern". Nu har hans pappa sedan nån vecka tillbaka försökt få vår son att komma på besök, sagt att han köpt honom en Nintendo spel som han kan få om han kommer dit. Min son ville ha spelet men ville inte dit. Men pappan fortsatte att trycka på och jag även tryckt på och sagt : "det blir väl kul att hälsa på pappa"!? Plötsligt brast min son i gråt och sa han har en "hemlighet" som jag inte fick berätta för hans pappa. Han berättade att pappan dricker mycket alkohol, tittar på porrfilmer och via dator har kontakt med flertalet kvinnor som han "sex pratar med" och han säger att han upplevde att hans pappa strax innan de slutade umgås hade krama vår son på ett obehagligt sätt, gripit tag i hans ända, smällt till ett par gånger och sedan hållit tag i den. Sedan när pappan hade börjat göra samma då vår son låg i hans säng, så beslutade vår son att inte längre gå hem till honom. Jag frågade honom om pappan försökt pussa honom på munnen, han sa nej, han bara pussade honom på kinden. Jag frågade honom om han tagit tag i hans ända under hans kläder/kalsonger, så säger han nej. Jag sagt det helt okej att berätta allt, men nej han ville inte prata längre om saken, han sa bara han vill inte träffa honom längre ensam, han vill ha kontakten kvar genom ringande men inte träffa honom. Vad gör jag nu?

Viktoria

Kommentarer

Hej!

Vi förstår det som att du är orolig för din son då han har berättat om vad han upplevt och sett i faderns hem. Du skriver att din son har berättat att pappan dricker mycket alkohol, tittar på porrfilmer och via dator har kontakt med flertalet kvinnor som han "sex pratar med", att pappa gripit tag i hans ända, smällt till ett par gånger och sedan hållit tag i den.

Om du misstänker att din son har blivit utsatt för brott ska du kontakta polisen och anmäla detta till dem. Du kan också kontakta socialtjänsten för att anmäla din oro, socialtjänsten tar då ställning till om de ska göra en polisanmälan eller inte. Socialtjänsten kan komma att inledda en utredning för att närmare titta på sonens situation.

Gällande sonens umgänge med sin fader råder vi dig att ta kontakt med familjerätten om ni skulle behöva stöd och rådgivning. Familjerätten kan erbjuda samarbetssamtal där ni som föräldrar kan diskutera sonens situation och din oro för honom. Ni har båda som vårdnadshavare att säkerställa att er son är trygg och har det bra när han är hos er.

Hoppas du har fått svar på din fråga!

Vänligen
Soctanterna

Soctanter