Byta socialkontor?

Hej! Jag och min sambo bor ihop i en liten håla där vi får ekonomiskt bistånd från socialen. Vi vill flytta till en större stad men hon är rädd att bli av med soc, men det måste väl gå att byta till det socialkontoret som finns i den nya kommunen? Hur går man till väga i så fall?

Mvh Eli

Eli

Kommentarer

Hej!

Vi förstår det som att du och din sambo vill flytta till en annan kommun men att din sambo är orolig över att ni inte kommer att få ekonomiskt bistånd i den nya kommunen.

När man har flyttat till en annan kommun samt registrerat detta hos Skatteverket vänder man sig till socialtjänsten i den nya kommunen för att ansöka om ekonomiskt bistånd. Socialtjänsten i den nya kommunen kommer att pröva behovet och göra en ny bedömning avseende rätten till ekonomiskt bistånd.

Varje kommun har sina egna riktlinjer gällande till exempel högsta godtagbara hyra, detta kan vara bra att ta reda på innan ni skriver på nytt hyreskontrakt. Risken är annars att ni står med en hyra som inte blir godkänd. Kraven för att beviljas ekonomiskt bistånd skiljer sig också från kommun till kommun.

Hoppas du har fått svar på din fråga!

Vänligen
Soctanterna

Soctanter