Akut nöd

Det gäller en liten flicka som bor hos sin mamma och mamman är knarkare och beronade hon tar bland annat benzo röker på tabletter och barnens mormor dricker spritt och tar kokain hon är beroende och barnen är hos dom mamman hon är me sin dotter hos sin mamma då mamman hyr ut sin lägenhet till andra knarkare så att hon kan köpa varje månad knark mer hon tog bort sig ifrån soc föratt dom inte ska ha koll på hennes dotter och la sig på csn och hon har csn i Norge oxå och hennes pappa skickar pengar till henne och hon säger att hon inte har nån inkomst adressen är till dom så att ni kan hitta barnet oxå jag tycker att barnen är i fara och ni bodde verkligen ta hand om detta omedelbart då barnen kan råka illa ut och ni bodde sätta stopp på hennes CSN då hon knarkar för dom pengarna och hon har en annan från Norge oxå så ni bodde ha mer koll på henne och hennes barn

Barn i fara

Kommentarer

Hej!

Vi har valt att ändra lite i din fråga för att bibehålla sekretess då du lämnat ut namn på enskilda personer. Soctanter på nätet är ett forum som besvarar frågor av en mer allmän karaktär och kan inte gå in i enskilda ärenden.

Du verkar ha uppgifter som gör dig allvarligt oroad över ett litet barn som bor hemma hos sin mormor med sin mamma. Barnets mamma missbrukar, liksom barnets mormor enligt dina uppgifter.

När man besitter sådana uppgifter som du gör, är det viktigt att göra en anmälan om sin oro till socialtjänsten i den kommunen som barnet befinner sig i. Man kan vara anonym när man gör anmälan, men det bästa för barnet brukar vara om anmälaren kan stå för sin anmälan.

Socialtjänsten har då att göra en förhandsbedömning och skyddsbedömning utifrån de uppgifter som inkommer och därefter besluta om det finns anledning att öppna en utredning utifrån barnet och dess behov.

När det gäller din oro att barnets mamma lurar systemen för att erhålla mer pengar till sitt missbruk, bör du vända dig till CSN med detta. Men för att få utbetalt CSN så ska eventuell närvaro och att man klarar sina studier begränsa möjligheterna till att fortlöpande få utbetalt mer medel än man har rätt till från CSN.

Vi hoppas att du fått någon hjälp om hur du kan göra vidare.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter