Mormor far illa

Min mormor är över 90 år o multisjuk. Hon bor hemma o är i livets slutskede. Min moster har ett sjukt begär av prylar o har mer eller mindre roffat åt sig det mesta efter morfar dog o mormor flyttade till lägenhet. Min mamma har varit den som alltid ställt upp för sina föräldrar o inte sagt så mycket. Ny börjar hon få nog av sin systers beteende då moster ringer o gormar om prylar o besöker endast då det gäller saker o pengar. Moster sliter runt i lägenheten o letar saker, silverskedarna är borta, gissningsvis moster som tagit eller krävt att få dom.
Mormor har förmodligen skämt bort moster o tagit mamma för givet under livet.
Nu har jag fått nog av detta då mormor mår jättedåligt i detta. Hon ställs mot väggen o vet inte längre ut eller in. När hemtjänst är där uttrycker mormor oro o ångest för situationen då hon inte kan säga ifrån.
Jag vill anmäla detta illa behandlande av min moster, vad gör jag, jag står inte ut med detta längre.

Barnbarnet är orolig

Kommentarer

Hej

Vad trist att din mormor inte kan få lugn och ro. Tyvärr är detta inte rätt forum då vi inte har den kunskap som krävs för att svara på dina frågor. Det bästa är att du kontaktar ett ombud och rådgör med hen om vilka möjligheter ni har att begränsa din moster. Du kan väl höra med din mormor eller mamma om det är skrivet ett testamente och om det har namngetts vem som ska ha vad.

Hoppas det löser sig!

Vänligen Soctanterna

Soctanter