Gravid, inget boende, ingen inkomst

Hej. Jag är en 19 årig tjej som nyss har fått reda på att jag är gravid, trots p piller, fick reda på det rätt sent och är redan i vecka 8/9. Har inte varit hos barnmorska än. Problemet är att jag bor hos min pojkväns föräldrar, min pojkvän är 20 år, pga ett studie år i usa går han nu sista terminen på gymnasiet. Jag jobbar heltid men är inte fast anställd och det jobb jag har erbjuder inte föräldraledighet. Min första tanke var abort men kom snabbt fram till att det inte var ett alternativ, jag har gjort en abort förr och vill inte göra det igen. Speciellt med tanke på att det redan hunnit gå en tid. Till min fråga, vad har jag för möjligheter när det gäller bidrag som pengar och bostad från soc? Finns det någon hjälp att få? Vi kan inte bo hos min mamma, och inte hos min pojkväns föräldrar med en liten bebis. Vart ska jag vända mig? Min pojkväns föräldrar kommer inte va skyldiga att försörja honom längre när barnet kommit. Kanske att tillägga att jag bor i Stockholm.

Tack!

Emmen

Kommentarer

Hej !

Grattis till att ni ska ha barn. Vi förstår att det är en besvärlig situation men för att svara på din fråga har du alltid rätt att ansöka om stöd och hjälp vid det Socialtjänst kontor ni tillhör utifrån er folkbokföringsadress.

Du skriver även att du har ett arbete men att du inte har rätt till föräldraledighet av någon anledning. Vi råder dig att absolut ta kontakt med Försäkringskassan för att prata med dem gällande havandeskapspenning och föräldrapenning, så att ni inte går miste om ersättning ni har rätt till.

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter