Vart tar jag vägen

Hejsan jag är 20 år gammal och blivit utslängd hemmifrån. Under de senaste 2 åren har jag bott hos vänner och min syster till och från och haft det tufft med att hitta ett hem. I november lätt min mamma mig flytta hem igen. I december blev jag av med mitt jobb pga corona. Under tiden jag varit arbetslös har jag haft kontakt med arbetsförmedligen och varit aktivt sökande. I december ansökte jag om ekonomiskt bistånd men fick avslag. Nu har jag blivit ustlängd ännu 1 gång och har ingenstans och ta vägen då jag inte har nån familj förutom min syster som själv har de tufft just nu. Hur kan jag gå till väga då jag bett om samma hjälp flertal gånger. Jag tar snart livet av mig, så pass är de för jag inte får någon hjälp. Jag begär bara 1 människa som tar sin tid av dagen och lyssnar på mig och kan hjälpa mig . Jag orkar inte mer. Jag orkar inte med min livsituation. Jag har ingen livsglädje kvar i mig. Jag orkar inte denna kampen mer vill bara ha hjälp!

Sara

Kommentarer

Hej!

Du beskriver att du har blivit utslängd hemifrån inte bara en gång utan två. Du har en syster som även hon har det jobbigt men ändå hjälpt dig en period.

Generellt kan man säga att socialtjänsten inte är en bostadsförmedling och inte heller någon hyresvärd. Däremot har socialtjänsten ett ansvar att se till att de som bor eller vistas i kommunen får den hjälp de behöver för att inte lida nöd. Du har rätt att ansöka och få din ansökan prövad. Du kan alltid vända dig till det socialtjänstkontor du tillhör utifrån var du bor för ansökan.

När det gäller boende så har den enskilde själv ett ansvar att söka och leta boende för sig. Om det är så att någon på grund av ett missbruk, psykisk ohälsa eller något annat har särskilt svårt att få en bostad, har socialtjänsten ett extra ansvar för denna målgrupp. Det behöver dock inte betyda att de får en egen bostad, med eget kontrakt.

Om du känner att du är i behov av någon att prata med angående hur du har det och om du känner oro och livsleda ska du ta kontakt med vårdcentralen. Ibland kan det vara bra med en samtalskontakt när man går igenom en jobbig tid.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter