Orosanmälan

Hej! Efter en stökig separation mellan sonen och hans sambo på grund av att han var otrogen valde jag och hans pappa att hjälpa hans ex då han inte nöjde sig med att lämna henne och barnen utan har nu trakasserat henne i ett års tid via sms där hon blir kallad både det ena och det andra och blir hotad. Detta har lett till en orosanmälan på honom från hennes socialhandläggare samt att han har varit tvungen att drogtesta sig. Han uteblev från de två första testerna och har nu fått tillbaka det han tog negativt. Som hämnd för orosanmälningen på honom gjorde han en orosanmälan mot oss som tack och lov inte verkar leda någonstans. Nu har han dock lyckats få med sina syskon på sitt hämndtåg mot sin pappa och de har tillsammans kokat ihop en historia att han har misshandlat alla syskonen grovt under hela deras barndom och tänker använda detta så att vi inte får ha kontakt med barnbarnen. Vad kan man göra i denna situationen? Har aldrig känt mig så maktlös... Ska vi polisanmäla för förtal?
Ledsen farmor

Farmor

Kommentarer

Hej!

Du beskriver en mycket besvärlig och tråkig situation för dig och hela din familj.

Det är gott att höra att ni tänker på era barnbarn och försöker göra det bästa för dem. Tyvärr drabbas barnen ofta mycket hårt i de vuxnas konflikter. Att som barn då ha vuxna som ser och uppmärksammar barnen är till stor hjälp och skapar trygghet.

Fortsätt håll kontakten med era barnbarn så att de vet att ni finns där för dom. Ni är viktiga!

Om er son gjort sig skyldig till förtal är en fråga som ni får ställa till polisen och sedan ta ställning till om ni ska göra en anmälan.

Vi förstår att situationen är jobbig för er och påverkar hela familjen men att anmäla varandra leder kanske inte till bättre relationer. Kanske kan ni enas i att ni alla vill barn/barnbarn väl.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter