Rymma från hemmet problem

Hej jag är en tjej som är minderårig och e skit trött på att bli behandlad så som jag blir av min familj. Har planer på att rymma hemifrån men kommer få så jäkla mycket skit för det sedan. Vad ska jag göra mvh en tjej som e fucking trött på att bli behandlad så som hon blir.

Anonym

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du har en jobbig situation hemma. Att rymma är kanske ingen bra lösning för dig själv. Barn/ungdomar behöver trygghet.

Vårt tips är att du vänder dig till någon vuxen, t.ex. kurator eller mentor på skolan eller någon annan du har förtroende för. Dels kan det var gott att prata med någon och de kan också göra en orosanmälan till socialtjänsten.

Du kan också själv vända dig till socialtjänsten och berätta om hur du känner dig. Det framgår mycket tydligt att du inte har det bra hemma men du har inte närmare gått in på vad som händer och hur det påverkar dig.

Socialtjänsten kan hjälpa till med både stöd och råd i familjer. Du kan också få stöd för dig själv. Det händer att situationen i familjer är ohållbar och att man en period behöver bo någon annanstans.

Hoppas dessa råd leder dig vidare hur du ska få hjälp i din situation.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter