Gravid Hjälp Med Boende

Jag har sökt förstahands lägenhet i många år utan att få någon så jag har flyttat från andrahands till andrahands. Har inte haft någon fast punkt, inte fått bo länge på samma ställe och alltid få bo "i någon annans hem" med deras saker. Jag har klarat mig bra även om det varit en stor oro och ingen hemtrevnad. Men nu har saker förändrats, jag är gravid. Jag har kontakt med boendeenheten och hoppades på hjälp med att få en förstahands lägenhet. Men det verkar vara till att kämpa vidare att hitta en annan lägenhet i andrahand (och förstahand) in i det sista tills mitt nuvarande kontrakt går ut. Skulle man inte lyckas hitta något boende så kan man få ett tillfälligt boende som andrahand, hotell liknande eller härberg. Att socialen inte har förstahandslägenheter? Är det så? Så jag kommer inte kunna ge mitt barn en trygg och fast punkt i livet om jag inte lyckas få en lägenhet som förstahands på egen hand?

Mvh
A

A

Kommentarer

Hej

Vi förstår att det är jobbigt att inte ha en egen bostad och att hela tiden behöva leta efter nytt boende.

Det verkar dock som du redan vet precis hur man skall gå tillväga och att det krävs hårt arbete för att hitta en egen bostad. Eftersom du varit i kontakt med de som arbetar på boendeenheten så vet du även att de har väldigt begränsade möjligheter att hjälpa till när det kommer till att hitta ett eget boende. Många människor har dock en felaktig bild av att socialtjänsten har en massa lägenheter som de sedan kan portionera ut till de som är i behov av dem.

Som vi dock påpekat i många tidigare svar så har förvisso socialtjänsten det yttersta ansvaret för att medborgarna skall få tak över huvudet men detta kan i värsta fall innebära en säng på ett härbärge.

Du skriver att du sökt lägenheter i många år och detta borde betyda att du numera ligger bra till förutsatt att du hela denna tid stått i bostadskön. Vi hoppas innerligt att det ordnar sig för dig och att du och ditt barn på så vis kan finna en trygg punkt.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter