En äldre man hotade mig att svara/träffa honom, annars kommer han dela alla mina nakna bilder och filmer!

Hej!

Jag är en kille, är 18 år och har ett problem. Förra året var jag diskret nyfiken på min sexualitet och hade en sexuell upplevelse med en mycket äldre man (29-30 år gammal kanske), det vill säga att jag var 17 år. Jag kände inte mannen alls, vi kontaktade varandra via appen Grindr först och sen lagg vi till varandra på Snapchat. Jag raderat grindr efter det.

Mannen skrev att vi kan träffas i hans bil efter jag slutar skola, Han körde till Centralen och väntade på mig. Jag kom in i bilen och han körde till ett jättestort parkering i ett område som var lite långt bort ifrån stan. Vi kysste varandra och hade oral sex bara. Under det så tog jag några videor (som visade BARA mitt ansikte och inte hans ansikte) på min mobiltelefon, med hans godkännande såklart. Jag sparade videorna bara för mig själv i min mobiltelefon. Efter det, vi hade en liten chatt i bilen och sen han körde mig tillbaka till Centralen.

(Någon gång, jag kommer inte ihåg när.) Efter hela den här upplevelse, han fortsatte att skriva, ringa mig på Snapchat och be mig att skicka videorna eftersom han ville bara ”runka” till dem utan att spara dem i sin telefon. Efter mycket texter, så skickade jag videorna men skrev jättetydligt, många gånger att han får inte spara/screena något i sin mobiltelefon. Eftersom videorna visade bara mitt ansikte, jag var omyndig, diskret och kände bara obekväm med att någon annan har mina nudes. Tyvärr, han ljög och sa ja men sen sparade allt efter jag skickade. Jag blev jättestressad och visste inte vad jag ska göra... Jag bestämde att blocka honom.

Jag att addade honom igen för att be honom att radera mina videor... Men han var arg och hotade att om jag inte börjar svarar på hans meddelanden och träffar honom så kommer han att lägga upp mina videor på internet och dela de med andra människor. Jag försökte att visa att jag är stark och inte rädd så Jag svarade med att "jag kommer att polisanmäla dig för att du hotade mig (via internet) att om jag inte svarar på dina texter eller träffar dig igen, även om jag inte ville så kommer du att dela mina nudes till andra människor". Jag tog en Screenshot på vår chatt där det står att han har skrivit "Om du ej svarar jag delar alla dina video på nätet så du vet." och sen blockade jag honom så snabbt så möjligt.

Efter det, så gjorde jag ingenting. Inga polisanmäla eller något. Jag var jätterädd och tänkte att om jag berättar det här till någon vuxen som jag litar på, så kommer det bli bara större och värre. Jag tänkte också att polisen kommer säga att min upplevelse hände längesen och att de kan inte göra någonting åt det nu.

Jag är fortfarande rädd, stressad, nervös och tänker alltid att det finns en man som har filmer och kanske bilder till och med på mitt ansikte och naken kropp. Hans hot och sättet han skrev med mig har påverkat mig psykisk och gav mig depression... Han kallade mig alltid för hans "son" och kallade sig själv för "Pappan" eller “Daddy”, jag tyckte att det var jätteäckligt.

Jag bestämde att adda honom igen på Snapchat och skicka en lång text. En text där jag skrev kanske lite överdrivet, skrev lite sanna saker och andra saker som inte stämmer.

Jag skrev lite överdrivet bara för att jag tänkte att han kommer förstå att det han gjorde var fel, be om ursäkt, bevisa att han har tagit bor allt och låta mig vara. Jag skickade till och med en kort video som visade mina ögon bara, jag grät och bad honom att radera filmerna på videon.

Han svarade nästa dag och skrev att han lovar att han har inte delat mina filmar till någon osv...

Han skrev det här också: "Men du sa att du delar mina också därför jag sa så." Jag har aldrig fått ens en enda bild/video på honom och jag kan säga helt enkelt att jag har aldrig sagt eller skrivit det här alls.

Efter det, han började skriva igen.

Han vill att jag ska fota och filma nakna bilder/filmer och skicka de till honom.

Han försökte att hitta ursäkter och istället för att be om ursäkt, så fortsatte han med att fråga mig saker och jag känner mig inte bekväm alls.

Jag orkar inte med honom längre. Jag vill starta det här året utan att få panik varje gång jag kommer ihåg honom. Jag tänker att anmäla honom till polisen, men jag vill inte att min familj eller vänner ska veta någonting om allt det här. Dock, jag är också rädd att polisen säger att det var mitt fel för att jag filmade eller att jag träffade honom i första plats.

Just nu, jag har honom fortfarande på Snapchat och vill låtsas att jag är fortfarande hans "son". Jag vill inte skriva något som kanske kommer ilska honom, för då kanske kommer han bli arg och verkligen börja dela mina filmer och lägga upp de på porrwebbsidor, om han inte har redan gjort det kanske. Jag vill låtsas att allt är okej och planera att träffa honom någon dag (utan att verkligen träffa honom såklart) med tanken att polisen kan kanske stå med mig och fånga honom.

Jag tycker att han måste bli straffad och göra aldrig såhär med någon annan igen, spelar ingen roll om vilken kön man har eller om man är en ungdom eller en vuxen. Att hota någon är alltid fel, även om man skojar eller "menar inte det verkligen".

Jag spenderade hela dagen med att skriva den här texten och försökte att komma ihåg och skriva så tydligt som möjligt. Jag skulle verkligen uppskatta det om ni kan hjälpa mig. Jag har ingen aning vad jag ska göra med honom och det enda jag vill är att han tar bort alla nakna filmer/bilder han sparade på mig och glömmer totalt hur jag ser ut och vem jag är.

Jag tänkte många gånger att söka upp honom på Google, men hittade ingenting för jag fick aldrig hans riktiga namn, nummer eller hans riktiga sociala medier.

Det sista jag vill skriva är att det är jätteviktigt för mig att jag är anonym och diskret angående denna situationen.

Tack så mycket för att ni läste hittills och Jag önskar er ett gott nytt år.

MVH,
Anonym

Anonym

Kommentarer

Hej!
För att säkra din anonymitet har vi tagit bort delar av din fråga, men vi har såklart läst den hela.

Vilken jobbig och besvärlig situation du befinner dig i. Det du har utsatts för är inte ovanligt, och du är inte ensam om detta. Det finns tyvärr personer som utnyttjar andra och som inte drar sig för att försöka utpressa och tvinga sig till sex, relationer och andra fördelar.

Vi är inte experter på det som du beskriver men vi tror att du kan behöva stöd i din situation. Det stödet finns att få, du kan få hjälp utan att det blir värre. Att dela med sig av sin upplevelse och att få stöd och hjälp brukar enligt vår erfarenhet faktiskt göra att en svår situation blir lättare att hantera.

Vi har goda erfarenheter av att unga som utsatts för det som du har utsatts för får hjälp av Ungdomsmottagningen. Där kan du få stöd och hjälp att bearbeta det du utsatts för. Läs mer och hitta din närmaste mottagning på länken nedanför.

https://www.umo.se/hitta-mottagning/

RFSL har en stödverksamhet som du kan ringa: 020 – 34 13 16 (kostnadsfritt) och du kan läsa mer om RFSLs stödverksamhet på länken nedanför:

https://www.rfsl.se/verksamhet/stod/bristande-fortroende-for-samhallets-...

Vi läser att du brottas med att du tror att andra ska tycka att det är ditt fel. Vi vill understryka att det är aldrig den som utsätts för ett brott eller en kränkning som gör fel. Det är mannen som utsatt dig för allt detta som gjort fel och som är den som gått över dina gränser.

Det kan givetvis vara en jobbig process att polisanmäla men vår erfarenhet är att polisen inte kommer att skuldbelägga dig.

Att ha stöd kan vara till stor hjälp i den situation som du beskriver så väl i ditt brev till oss.

Vi hoppas att du fått lite vägledning av vårt svar och att du hittar en bra väg ut ur detta. Det kan vara svårt att våga lita på någon igen, men vi hoppas att du får hjälp och stöd att bearbeta det som hänt och att du hittar en väg framåt för att få ett bättre och mindre ångestladdat 2021.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter