Gravid och barn på lvu

Hejsan. Mina barn blev för snart 4 månader sen lvu placerade, jag vann i tingsrätten och fick hem dom i slutet av november men soc överklagade tingsrättens beslut till kammarätten så dom hämtades ännu en gång i december. Ska ha förhandling igen men vet inget datum. Dom blev tagna för dom tyckte barnen kunde ta skada för deras utveckling och hälsa i hemmiljön och säkerhetsbrister fanns. Men jag har hittat mig en ny pojkvän som är inte barnens pappa och jag är gravid. Jag vill gärna ha kvar barnet men funderar på abort. Om jag skulle behålla barnet skulle soc sätta barnet på lvu eller finns chans att jag får behålla det? Mvh

Orolig

Kommentarer

Hej!

Det är klokt av dig att fråga och jag tänker att även din handläggare kan svara dig. Varje barn bedöms för sig själv, så om utredning görs på det barn som du nu väntar kommer de nya förhållande som du lever i vägas in. Det går alltså inte att säga om barnet kan stanna hos dig eller bli placerat, det beror på hur ni har det.

Enbart det faktum att dina tidigare barn är placerade är inte skäl till nytt omhändertagande. Eftersom du beskriver en LVU process förstår vi att du och socialnämnden inte är överens om vilka risker dina barn utsätts för om de bor hos dig.

Inför att du planerar att bli mamma igen, kan det vara bra att fundera över de risker som står beskrivna i de tidigare utredningarna. Även om du inte håller med om bedömningen så kan du där se det som socialtjänsten tycker är viktigt och du kan fundera över om samma risker kommer att finnas kvar i den nya situationen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter