Flytta Till En Dyrare Fastighet

Hej. Jag har en jätte stor fundering jag vill ha svar på.
Jag bor ute i bushen ca 2 mil från affär etc och har försörjnings stöd.
Min son som är 4 år är hos mig ca 5-8 dagar i mån och det är en gammal industri fastighet jag bor i utan grannar osv som hyres värden inrett till en lägenhet (2 rok)
Min hyra låg på 3000 kr med el och garage men nu ska han höja hyran till 3800 kr i mån för elen vart för dyr. Och med tanke på storlek och läge så tycker jag det vart för dyrt. Så jag hittade ett hus till ut hyres vid stan för 3500 kr i kall hyra med JÄTTE stor tomt, garage, vind, källare ja allt som man behöver. pellets värmare och pellets fanns det jätte mycket. Så jag tänkte att det vore ju perfekt för både mig själv och min son för just nu när man öppnar ytter dörren så är grusvägen precis utanför och där kör bygdens alla bus ungar som galningar och det känns inte så säkert. Så min fråga är kan jag få beviljat försörningsstöd att flytta dit eller måste jag flytta ihop med min flickvän för att få bo där? (vara 2st som söker försörningsstöd) Och sen ligger huset precis vid en busshålls plats och jag ska börja en utbildning i septemper då får jag en kortare resa. Hoppas inte denna fråga vart för rörig nu=)
Tack på förhand. Mvh Peter

Peter Axelsson

Kommentarer

Hej

Du skriver att du bor cirka 2 mil från affärer mitt ute i skogen. Med andra ord så tillhör du inte Malmö Stad. Soctanter på nätet riktar sig till Malmös medborgare och vi som jobbar med tjänsten är således specialiserade på hur det ser ut i just Malmö.

Vi kan heller inte ge svar på specifika fall då dessa nästintill alltid behöver utredas för att på så vis säkerställa att svaret blir så korrekt som möjligt.

Vad du istället behöver göra är att vända dig till din nuvarande handläggare på socialtjänsten och tala med denna om din situation. Denna kommer sedan öppna en utredning som i sin tur leder fram till ett beslut. Det är med andra ord omöjligt för oss att svara på om din handläggare kommer att bevilja dig denna nya hyra då det är frågan om en individuell bedömning. När du talar med din handläggare så kan du, precis som i ditt inlägg här, med fördel beskriva alla för- och nackdelar med de olika boendena.

Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter