Byte Av Bostad Till En Annan Stad

Hej, jag, min man och min dotter bor för närvarande i en lägenhet i eslöv. Vi har ingen familj och vänner här. Vi känner oss isolerade och har pratat med Soc i eslöv många gånger om de kan hjälpa oss med en lägenhet i malmö. Vi har stått i kö i mer än 5år, vi går på soc.bidrag för tillfället och lägenheten vi bor i fick vi via dem. Då ingen annan kunde hjälpa oss blev vi hänvisade till eslöv för att de hade lägenheter lediga. Känns som ett misstag men vi hade ingen annanstans att ta vägen vid det tillfället.
jag har testat allt, pratat med malmö socialkontor, eslöv men kört fast. Vad kan jag göra.Har Soc I Eslöv en skyldighet att hjälpa oss?

N

Kommentarer

Hej

Vi förstår att det inte är lätt att bo på en plats där man inte har någon anknytning till vänner och familj. Eslövs kommun är skyldig att hjälpa de som vistas i kommunen. Om ni väljer att flytta till en annan kommun är Eslövs kommun skyldig att bevilja hyra i den nya kommunen under en månad förutsatt att det rör sig om ett stadigvarande boende ex. kontrakt på minst 6 månader. Däremot har Eslövs kommun varken någon skyldighet eller möjlighet att ordna en lägenhet till er i Malmö då de inte fogar över några sociala lägenheter i andra kommuner.
Det låter som om ni har gjort flera försök att byta bostad och ni har gjort helt rätt i att ställa er i bostadskö. Att ni stått i kö i fem år borde betyda att ni numera ligger bra till förutsatt att ni hela denna tid stått i bostadskön. Tyvärr är det mycket ont om bostäder i Malmö och bostadssituationen är svår för alla som letar nytt boende. Ett tips är att kontakta Eslövs kommun och fråga om de har någon som arbetar speciellt med boendefrågor som kan ge er stöd i sökandet av bostad i Malmö. Utöver detta rekommenderar vi att man söker lägenheter eller andra former av boende via Internet genom exempelvis blocket som man hittar på:

http://www.blocket.se

De är i dagsläget den nättjänst som har det absolut största utbudet av annonser om andrahandsuthyrning, inneboendekontrakt och så vidare.

Hoppas att du fått svar på din fråga och lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter