Vad händer om jag blir sjukskriven?

Hej!
Jag är ensamstående och ett av mina barn är allvarligt sjukt. Ibland är barnet på sjukhus men för det mesta hemma. Barnet kräver mycket omvårdnad.
Vad händer om jag själv blir sjukskriven? Vem ska ta hand om mitt barn då? Barnets pappa har ingen riktig bostad (han hyr bara ett rum i en studentlägenhet) och kan därför inte ta över ansvaret.
Jag har ställt frågan flera gånger till socialtjänsten och frågat om dom kan ordna en bostad till barnets pappa. Det kan de inte göra säger de. De svarar inte heller på frågan vad som händer om jag blir sjukskriven.
Mvh orolig mamma

orolig mamma1

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du befinner sig i en svår situation, med ett allvarligt sjukt barn och nu även funderingar på vad som händer om du själv blir sjuk.

Du skriver att du ställt frågan om vad som händer om du blir sjukskriven till socialtjänsten, men att ingen har gett dig ett svar. Det är svårt att bedöma vad som skulle hända eftersom det beror på omständigheterna kring din sjukskrivning och hur det ser ut med ditt och ditt barns liv vid det tillfället. Av sådana anledningar går vissa frågor inte att få exakta svar på förrän det händer, och det hoppas vi såklart att det inte gör.

Vi förstår att det är tungt att behöva gå runt och undra. Om du skulle bli så pass sjuk att du inte skulle klara av att ta hand om ditt barn på egen hand eller med hjälp av ditt nätverk, så finns socialtjänsten där för att trygga upp för barnet, även om det inte går att säga exakt hur.

Du skriver också att du har frågat socialtjänsten om de kan ordna ett boende för barnets pappa. Barnets pappa behöver själv aktivt söka bostad. Om han behöver hjälp med det så finns det bostadsrådgivning eller liknande i många större städer.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter