Dotter 14

Nu sedan en månad tillbaka sa hon att hon inte vill bo hos pappa längre/ varannan vecka.. det har jag nu gjort i tio år.. varannan helg är helt ok..säger hon
De har bra kontakt .. tom med styvmor..
Inga problem överhuvudtaget

Så hur gör man.. låter man henne få lov..
För honom verkar det helt ok ,med hennes önskning.

Hur blir det nu??
Möte?? Med soss
Pengar..?
Tacksam för svar❤️

Mamma

Kommentarer

Hej!

Vi förstår det som att du funderar över vad som är rätt beslut avseende din 14-åriga dotters vistelse hos sin pappa. Du undrar också, om det blir förändring i umgänget, över den ekonomiska situationen.

I detta forum besvaras inte frågor för specifika individuella ärenden, då vi inte känner till vad som ligger till grund för er ursprungliga planering med växelvis boende för er flicka. Det finns möjlighet att vända sig till familjerättsbyrån för att diskutera frågan. Familjerätten har tele: 040 345248, vardagar 10.00-11.30.

Om vårdnadshavarna har gjort en ömsesidig ekonomisk överenskommelse, utifrån att vårdnadshavarna delat på umgänget, behöver man räkna ut antal dagar barnet befinner sig hos den ena respektive den andre vårdnadshavaren.

Om man inte är överens, regleras underhållsbidrag primärt av Försäkringskassan. Läs mer på
https://www.forsakringskassan.se/privatpers/foralder/for_foraldrar_som_i...

Om man uppbär försörjningsstöd, behöver man prata med handläggaren på ekonomiskt bistånd om hur fördelningen av umgänget kommer se ut och hur det i så fall påverkar ekonomin.

Vänligen
Soctanter

Soctanter