Lägenhet

hej det är så att jag bor i trelleborg men vill flytta till malmö ,men jag har svårt att hitta lägenhet pga en vräkning sedan 8 år tillbaka.har skött mig dessa åren men ändå problem att hitta någon som vill hyra ut till mig.jag har en dotter på 9 år och jag är 27 år.jag har socialen i trelleborg men dom har inte kunnat hjälpa mig så nu försöker jag få hjälp av er.tacksam för svar.mvh paula

paula

Kommentarer

Hej

Bostadsmarknaden i Malmö är dessvärre väldigt ansträngd och det kan vara svårt att hitta ett eget boende. Ett tips är att kontakta Trelleborgs kommun och fråga om de har någon som arbetar speciellt med boendefrågor och som kan ge dig stöd i sökandet av bostad i Malmö.

Om du inte redan har ställt dig i Malmös bostadskö så rekommenderar vi att du ställer dig i den. Ju tidigare du gör detta desto bättre utgångsläge har du för att i framtiden hitta ett eget boende. För att ställa dig i kön gå in på Boplatssyds hemsida:

https://www.boplatssyd.se/Pages/Start.aspx

Utöver detta rekommenderar vi också att man söker lägenheter eller andra former av boende genom exempelvis blocket som man hittar på:

https://www.blocket.se

Det är i dagsläget den nättjänsten med det absolut största utbudet av annonser om andrahandsuthyrning, inneboendekontrakt och så vidare. Du kan även ta en titt på Malmö Högskolas hemsida. Där finns det en anslagstavla där det ofta annonseras om lägenheter och inneboendekontrakt. Vissa annonser vänder sig bara till studenter men det finns också annonser som riktar sig till ickestuderande. Denna sida finner du på:

https://www.mah.se/Ar-student/Anslagstavla/Bostad-Accomodation/

I Malmö finns det även många mindre hyresvärdar. Dessa kan man titta efter i telefonkatalogen och sedan ringa runt till. Ett annat tips är att sprida ut till vänner och bekanta att du letar efter nytt boende. Många gånger förmedlas bostäder genom kontakter.

Att få hjälp med lägenhet via socialtjänsten i Malmö är mycket svårt och ges endast i mycket särskilda fall till barnfamiljer. Observera att socialtjänsten enbart kan tillgodose det akuta behovet av tak över huvud och är enbart ett stöd för de personer som praktiskt taget bor på gatan. Detta akuta stöd kan mycket väl innebära en säng på ett härbärge för natten.

Om du hittar ett boende i Malmö och väljer att flytta dit så är det viktigt att du förbereder socialtjänsten i Trelleborg på en överflyttning. När du väljer att flytta till en annan kommun så bär Trelleborgs kommun ansvaret för bistånd till en månadshyra. Under denna månad som Trelleborgs kommun ger bistånd har du möjlighet att pröva din rätt till vidare bistånd i Malmö.

Hoppas att du har fått svar på din fråga och att vårt svar hjälper dig i ditt fortsatta sökande efter boende i Malmö. Har du fler frågor är du välkommen att höra av dig igen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter