Över 18 och placerad

Hej! Jag har varit placerad på ett familjehem i två och ett halvt år snart och jag har haft problem och inte mått bra här sen dag 1. Jag har ringt min socialtjänst och pratat med de om vad jag tyckte men då sa de bara okej och inte hjälpte till med något. Jag fortsatte klaga men till slut jag gav upp. Nu är jag 18 år och bor kvar och har fått nog . Det är jobbigt osv här men min socialtjänst vill inte hjälpa mig och jag vet inte vad jag ska göra. Har försökt rymma men då sa de upp min placering och sa att min enda val är att komma tillbaka hit. Vad ska jag göra? Vad har jag för rättigheter

Anonym

Kommentarer

Hej!

Vilken stark person du är som har vågat lyfta dina åsikter flertal gånger för socialtjänsten även om du upplevt att dom inte har gjort något åt din situation. Du skriver att du har gett upp men samtidigt lyfter du återigen din röst, nu på detta forum!

Vi vill verkligen rekommendera dig att inte ge upp! Vid en placering på ett familjehem är det viktigt att socialtjänsten lyssnar på dig. Om du upplever att din socialsekreterare inte lyssnar på dig kan du be om att få prata med en chef. Du kan även lämna klagomål på socialtjänstens hantering av ditt ärende. Vänd dig till din socialsekreterare alternativt receptionen på socialtjänsten för att ta reda på kontaktuppgifter till chef samt hur du går tillväga för att lämna klagomål.

Du kan också vända dig till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) https://www.ivo.se/. Du kan informera IVO om missförhållanden inom socialtjänsten. Du kan också välja att anmäla ett klagomål. Gå gärna in på deras på IVO:s hemsida och läs.

Lycka till och hoppas att det ordnar sig för dig på allra bästa sätt.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter