Julklapps pengar

Lever på försörjningsstöd pga utbrändhet. Söker jobb men är svårt i dessa tider. Har två pojkar som bor från jullovets början till skolstart i januari. Dom är 15 och 17 år. Samt två barnbarn. Min fråga kan man söka extra pengar från soc eller någon fond och i så fall får jag då mindre försörjningsstöd nästa månad?? Ja mår alltid dåligt och har ångest pga ekonomin. Och blir inte bättre vid jul.

Trötta mamman

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att det är kämpigt att leva på försörjningsstöd och att det är extra jobbigt inför julhelgen. Du har rätt att ansöka om extra pengar men det kan se olika ut i olika kommuner hur man ställer sig till extra pengar inför jul. Du kan också ta kontakt med kyrkan och olika ordnar som inte sällan har någon form av välgörenhet inför storhelger till personer som lever i utsatthet på ett eller annat sätt.

Googla på ordnar och på, som du själv säger, olika fonder.

Men det viktigaste av allt är kanske att man kan ha en fin helg tillsammans även om det inte blir julklappar eller stora utsvävningar med mat och julgotter. Dina söner är ju trots allt 15 och 17 år och har antagligen förståelse för din ekonomiska utsatthet.

Oavsett vilket resultat du kan uppnå önskar vi dig en god helg tillsammans med dina söner.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter