detta händer hemma

jag är bara 12 år o har misstankar på att min mamma missbrukar. min pappa stack när jag va liten så har ingen kontakt med han. jag har 2 mindre syskon båda är 6 år. min mamma är aldrig hemma så det slutar alltid med att jag får sitta barnvakt åt mina syskon och får även ta hand om huset. vet it vad jag ska göra men jag känner min tröt o allt är bara jobbigt hela tiden. så vet ni vad jag ska göra ????

snälla hjälp

Kommentarer

Hej!

Vi vill börja med att säga att det är modigt och klokt av dig att vända dig till oss för att ställa frågor kring det som oroar dig. Det låter som att du får ta ett stort ansvar för dina syskon och hemmet. Du är själv bara 12 år gammal och situationen du beskriver hemma är inte som det ska vara med tanke på din låga ålder.

Det är viktigt att veta att din mamma kan få hjälp om det visar sig att hon har ett missbruk. Hon kan också få hjälp för att komma tillrätta med andra eventuella problem så att hon ska kunna vara en bra förälder åt dig och dina syskon. Det är socialtjänsten som har ansvaret att hjälpa er.

Det du ska göra är att vända dig till socialtjänsten. Du kan ringa Malmö stads växel 040-34 10 00 och säga att du vill prata med socialtjänsten i det område du bor om din hemsituation.

Om du tycker det är svårt ska du prata med någon vuxen i skolan, antingen en lärare eller kuratorn. De kommer därefter att ta kontakten med socialtjänsten för att hjälpa dig och din familj vidare.

Vänligen,
Soctanterna

Soctanter