Orättvist behandlat

Hej, de såhär att jag är sedan långt tillbaka jobbar som timanställd så att för mig så har alltid min lön varierat från månad till månad. Jag har precis blivit 20 år gammal och har fortfarande inte så bra lön. Mina föräldrar ekonomi har den senaste månaderna försämras då dom bestämde sig att inte försörja mig
Längre och bad mig gå ut ur lägenheten. Jag hade Max 3 månader på mig för att hitta en lägenhet vilket som tur jag hittade. Jag har en kontrakt på första hands hyra och har försökt kontakta socialtjänsten då det händer jätte ofta på grund av mina psykiska problem då jag vart hos psykologen pga av depression o ångest förklarat för dom att jag har det svårt att jobba som innan då jag oftast inte mår bra. Jag har även förklarat för dom att min pappa slängt ut mig o att jag klarar inte av att försörja mig själv. svaret jag fick ifrån dom var att jag själv försvårat min situation då jag inte borde flytta ut från föräldrarna och hyrt lägenhet. Därför får jag inget hjälp överhuvudtaget ” du får skaffa dig ett jobb” sa hon. Jag förklarade att jag har en anställning med att det inte räcker till för både hyran och uppehället men hon vägrade, jag förklarade oxå att jag hade intyg på att jag nt mådde bra o därför inte kunde jobba o försörja mig som innan men de brydde hon inte sig om. Så min fråga är hur gör jag? Bör jag överklaga eller kommer det inte att hjälpa någonting , betalar jag inte hyran nästa månad så kommer allting bli katastrof. Jag klarar inte av detta jag vet inte vad jag ska göra eller vända mig till. Hjälp mig snälla. Känner mig jätte orättvist behandlat.

Linda

Kommentarer

Hej!

Vilken besvärlig situation du har att hantera men vad bra att du lyckades få ett första handskontrakt på en lägenhet.

Du har alltid rätt att ansöka om försörjningsstöd och få ett skriftligt beslut som du kan överklaga till Förvaltningsrätten. Överklagan lämnar du till Socialtjänsten som gör en ny prövning innan det skickas till Förvaltningsrätten.

Om du är missnöjd med handläggningen av ditt ärende kan du alltid kontakta handläggarens chef eller IVO som är socialtjänstens tillsynsmyndighet.

Vi kan inte uttala oss i enskilda ärenden men utifrån det du beskriver verkar det viktigaste vara att du betalar hyran och sedan försöker lösa din matsituation. Kanske någon ditt nätverk kan hjälpa dig med mat. Möjligheten finns att ansöka om nödpengar på socialtjänsten om du står utan mat.

Hoppas det löser sig.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter