Boende?

hejsan. jag bor just nu hos min kompis i hennes vardagsrum, var meningen att jag skulle hyra ett rum hos någon jag fann på blocket med flytt i månadsskiftet april/maj. men denne mailade mig idag och berättade att han hyrt ut hela sin lägenhet till någon annan. detta vore inte ett problem om de inte vore för att hon jag bor hos ska göra ett lägenhetsbyte i månadsskiftet april/maj.

så nu har jag ingenstans att bo eller ta vägen.
har en liten ny extraanställning i en butik, där jag arbetar omkring 10-15 timmar i veckan. i övrigt går jag på arbetsförmedlingen och får aktivitetsersättning på ca 130kr om dan från försäkringskassan.
vet inte vart jag ska ta vägen, kan socialen hjälpa mig?

anna

Kommentarer

Hej

Vi förstår att din nuvarande bostadssituation känns osäker och att du trots en god planering från din sida nu riskerar att stå utan bostad i månadsskiftet. Att du har jobb och en inkomst underlättar ju självklart och att fortsätta söka bostad via bland annat blocket är en god strategi.

Precis som vi har skrivit i många av våra tidigare svar så är bostadssituationen i Malmö i dagsläget väldigt tuff och tyvärr så innebär det att många människor har svårt att hitta ett eget boende. Att få hjälp med lägenhet via socialtjänsten är mycket svårt och det som kan erbjudas är ofta en plats på härbärge om man saknar en plats att sova på.

Vid akuta behov kan man söka sig till socialtjänsten i den stadsdel man tillhör för mer stöd eller råd kring den egna boendesituationen. Vet man inte vilken stadsdel man tillhör kan man ringa till Malmö stads växel på telefonnummer 040-34 10 00 och genom dem bli kopplad rätt.

Ett tips i bostadsletandet är att titta på Malmö högskolas hemsida. Där finns en anslagstavla där man annonserar om lägenheter och inneboendekontrakt. En del annonser vänder sig endast till studenter medan andra vänder sig till vem som helst. Sidan finner du på:

http://www.mah.se/Ar...ad-Accomodation

En mer långsiktig lösning kan vara att ställa sig i Malmö Stads bostadskö. Ju tidigare man gör detta desto bättre utgångsläge har man sedan i framtiden för att hitta ett eget boende. Du ställer dig i kö på Boplatssyds hemsida:

http://www.boplatssy...ages/Start.aspx

Hoppas att du vet hur du ska gå vidare och du är mer än välkommen åter om det skulle dyka upp några fler frågor.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter