Jobb Men Inget Boende

Hej.
Jag har fått fast jobb i en norrlandskommun men står skriven i en mellansvenk kommun. Jag får inte hyra någon bostad av norrlandskommunen jag arbetar i förrän jag är skriven i den men... jag får inte skriva mej här när jag inte har någon bostadsadress att uppge. Detta blir ju moment 22 och läget känns förtvivlat. Flyttar jag tillbaka till min gamla kommun så har jag bostad men inget jobb. I denna kommun har jag jobb men får ingen bostad . HUR skall jag göra för att komma tillrätta med allt för jag vill ju bo och arbeta här där jag nu är.

Peter

Kommentarer

Hej

Vi kan förstå att läget du beskriver känns frustrerande. Eftersom att vi arbetar inom Malmö stad så har vi framförallt kunskap om hur det fungerar just här och kan inte specifikt svara på hur det fungerar i andra kommuner.

Vi förstår att det blir svårt att skriva sig på platsen då du saknar bostadsadress. Dessvärre är det så att kommunen kan ha egna regler som säger att du måste vara skriven på platsen för att kunna hyra dess bostäder. Det du först och främst bör göra är att förhöra dig hos det kommunala bostadsbolaget i norrlandskommunen om hur man går tillväga då man som boende utanför kommunen vill flytta dit. Det viktigaste för en hyresvärd brukar oftast vara att man har en inkomst så att man kan betala sin hyra, vilket du har.

Om kommunen står fast vid att man måste vara skriven i kommunen för att få hyra en bostad så får du försöka se dig om efter andra lösningar. Vi vet inte hur eller var du bor idag men ett alternativ skulle ju kunna vara om du har möjlighet att skriva dig som inneboende hos någon i kommunen för att sedan söka vidare boende.

Därutöver finns det kanske bostäder som inte ägs av kommunen och som därför har andra regler än det kommunala bostadsbolaget.

Hoppas att du har fått svar på din fråga. Välkommen igen om du undrar något ytterligare.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Hej.
Tackar så mycket för de goda råden.
/Peter