Barnfamilj på gatan?

Hej, för 4 veckor sedan kom det fram att min systers man hade tagit snabblån under ett par års tid som han dolt från både fru och resterande familj. Det kom fram först när kronofogden började utmäta hans lön. Min syster är väldigt sjuk och i nuläget har de klarat sig på enbart hans lön, han tjänar bra så det har inte setts som något problem förrän nu. Skulderna är stora och nu väntar utmätning av huset (som han står som ägare på). Vår största fasa är ju nu att det blir svårt för en familj med 3 små barn att hitta nytt boende när en är utan inkomst och den andra är hos kronofogden.Kan man söka hjälp hos socialtjänsten om akut boende om det blir så att huset säljs av kronofogden? Finns det någon annan man kan söka hjälp hos?

Orolig moster

Kommentarer

Hej!

Du beskriver att din syster och hennes man nu riskerar att förlora sitt och barnens gemensamma hem på grund av skulder. I en sådan situation med all den oro som det innebär är det viktigt med stöd från människor som vill en väl. Försök stötta din syster och hennes familj till att ta emot den hjälp och det stöd som finns för att på ett konstruktivt sätt ordna upp sin ekonomi.

I Malmö finns Budget och skuldrådgivningen som ger råd och stöd inom privatekonomi och skuldsanering. Dom nås på telefon 040-345800 eller via mail på budgetradgivning@malmo.se

Bor du inte i Malmö kan du vända dig till din egen kommun och fråga efter budgetrådgivning.

Om din syster och hennes familj står utan boende eller möjlighet att betala för boende ska de kontakta socialtjänsten för att ansöka om hjälp. Att ordna med boende är den enskildes ansvar men i en akut situation kan man få ett nödbistånd ett tillfälligt boende under tiden man själv fortsätter att söka. Detta nödbistånd gäller ofta för en dag eller en vecka och är endast en kortsiktig lösning.

Vi hoppas att du och din systers familj får den hjälp och det stöd som de behöver.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter