Vän blir hemlös

Hej. Min vän riskerar att stå utan hem om några dagar. Det har krisat i några veckor då personen hon bodde inneboende hos slängde ut henne. Nu bor hon tillfälligt hos någon på en madrass. Jag har försökt höra med vänner och på sociala medier om någon har ett rum/ vet något, men har inte fått napp. Kan ni bistå med tillfällig boendelösning? Var hänvisar jag henne isåfall?

Orolig vän

Kommentarer

Hej!

Vad bra att du som vän engagerar dig och hjälper din vän när det krisar. Det betyder ofta väldigt mycket att ha någon som bryr sig om.

Hur ser det ut för din vän när det gäller ekonomi, kan hon ta in tillfälligt på ett vandrarhem eller hyra någon campingstuga till exempel. Många hotell har billigare pris om man hyr en hel månad i taget. Om en person har pengar ska hen i första hand lösa sitt behov av boende på egen hand.

Om din vän även står utan pengar eller har så pass lite att det inte räcker till kan hon ansöka om nöd på socialtjänsten i sin hemkommun. Oftast är hemkommunen där man står skriven i folkbokföringen. Den akuta hjälpen kan vara en plats på härbärge eller liknande, alltså det mest akuta för att avhjälpa nöden.

Om din vän tillhör Malmö och inte vet vilket socialtjänstkontor hon tillhör kan hon vända sig till servicecentret på tel. 040-341000

Vänligen

Soctanterna

Soctanter