Behandling för misdbruk

Min syster har en psykisk sjukdom som bla annat yttrar sig i ångest och depressioner. Hon har också pågående alkoholmissbruk. Hon har varit inlagd på psykavdelning ett flertal gånger, har försökt begå självmord flera gånger genom åren. Hon är sedan några år sjukpensionär. Hon har aldrig fått någon behandling för sitt alkoholmissbruk vilket hon skulle behöva. Just nu går hon på antabus, men det har hon gjort förr utan att klara att hålla sig nykter. Socialtjänsten erbjuder ingen hjälp, vad krävs för att hon ska få hjälp med behandling? Hennes psykiska ohälsa blir ju inte bättre av alkoholmissbruket.

Orolig syster

Kommentarer

Hej

Vi förstår att du är orolig för din systers alkoholmissbruk.

För att socialtjänsten skall kunna erbjuda hjälp så måste din syster ansöka om den. Din syster kan kontakta den socialtjänst hon tillhör och där göra en ansökan om behandling. Då öppnar de en utredning och kan med din systers medgivande inhämta information från psykiatrin.

Du kan också själv vända dig till socialtjänsten där din syster bor och göra en orosanmälan. Socialtjänsten försöker då via telefon och brev komma i kontakt med din syster. Om din syster väljer att inte svara eller komma på eventuellt föreslagen tid kan socialtjänsten inte göra mer.

Hoppas det löser sig på bästa sätt.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter