Placering

Kan jag begära att bli placerad hos min fästmö?
Hej jag har underlängre tid haft kraftig depression och har försökt att ta mitt liv flera gånger men när jag är hos min fästmö så försvinner alla jobbiga tankar. Jag är 17 år gammal och det är hon också. Hon bor hos sin mormor som säger att för henne är det okej men kan jag begära att bli placerad där. Just nu bor jag i en lägenhet ägd av socialen PGA misshandel från min fars håll och min mor lever inte längre

EHL

Kommentarer

Hej!

Det är jobbigt att leva med psykisk ohälsa och självmordstankar. Dessutom har du varit utsatt för misshandel av din far. Det är problem som du skall få hjälp och stöd för inom barn och ungdomspsykiatrin BUP i samarbete med socialtjänsten.

Du säger att du fått bostad genom socialtjänsten. Vi uppfattar det som att du inte tycker den lösningen är bra eller tillräcklig för dig, att du behöver mer stöd i din vardag.

Att vara ung, kär och förälskad är en skön känsla, att ha en person nära att dela glädje och problem med. Men, utan att säga hur det kommer bli i ert fall, kan ungdomlig kärlek snabbt ta slut. Därför är en placering hos din flickväns mormor kanske inte det bästa. Om det skulle ta slut er emellan skulle det vara svårt för dig att bo kvar hos flickvännens mormor. Mormodern skulle dessutom behöva utredas som familjehem.

Det kanske är bättre att du vårdar relationen med flickvännen och att du får hjälp av andra till ett bättre mående.

Vi tycker du gör bäst i att diskutera med din socialsekreterare hur du bäst skall kunna få det stöd du är i behov av.

Ta väl hand om dig och din relation med din flickvän.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter