Hur o var ska min vän kunna skriva sig nånstans som bostadslös i ca 1-2 mån?

Min vän blir stående utan bostad o har ingen släkt kvar i livet alls.. inga vänner som vännen kan bo hos heller... soc kan få fram lgh ev sent i höst.. vännen kommer inte kunna stå skriven någonstans eftersom hen inget boende har under ca 1-2 mån... vart kan hen vända sig? Vart kan man bli skriven? Det lutar åt att hen får antingen bo i bilen eller få tag i en skruttig husvagn... Vart kan hen skriva sig o hur göra med posten? Tacksam om ni kan hjälpa mig att hjälpa... Mvh orolig vän.

Orolig vän

Kommentarer

Hej!

Din vän tycks ha en svår boendesituation just nu. Vi förstår att det oroar dig och att du vill kunna hjälpa till!

Ett tips till din vän är att söka lägenheter på egen hand. Det är den enskildes eget ansvar att ordna med boende men socialtjänsten kan ofta komma med råd om hur och var man kan söka bostad i den aktuella staden som det gäller. Vi förstår det som att din vän har kontakt med socialtjänsten. Även frågor om akut boende kan diskuteras med den kontakten som vännen redan har på socialtjänsten. Generellt rekommenderas att personen ställer sig i bostadsköer hos kommunala och privata bostadsförmedlingar. Personlig kontakt kan även tas med privata uthyrare över telefon eller genom personliga brev. Din vän kan även söka lägenheter och rum i andra hand på till exempel internet.

Gällande posten finns det olika möjligheter. Din vän kan hyra en postbox i staden hen befinner sig i. Din vän kan annars anmäla en “särskild postadress” till Skatteverket. Länk med mer information om det har du här:

https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/flyttanmalan/sarskildpostad....

Ytterligare frågor om adressändring i din väns fall kan ni få hjälp med genom kontakt med Skatteverket. Skatteverket ansvarar för folkbokföringen i Sverige och nås på telefonnummer 0771-567 567.

Hoppas du har fått svar och vi önskar er all lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter