Lägenhet

Kommer att bli bostadslös i Sundsvall vad kan jag göra
Mats

Perik

Kommentarer

Hej!

Det är svårt att bli av med sitt boende och den säkerheten det är med en fast bostad. Även om det är en osäkerhet som ligger framför dig, finns det kanske även en möjlighet till förändring.

Det framgår inte av din fråga varför du blir bostadslös just nu, men vi tänker att du omgående ska teckna dig på olika bostadsförmedlingar på de orter du kan tänka dig bo i. Förutom att teckna dig på bostadsförmedlingar kan du kontakta privata hyresvärdar direkt och förhöra dig om de har lediga lägenheter, egna bostadsköer och så vidare.

Om det finns någon stor markägare i området, kan du kontakta dessa och förhöra dig om de har gamla arbetarbostäder som de hyr ut. På internet finns det också en del bostadsförmedlande sidor, både förstahandsuthyrningar, andrahandsuthyrningar som inneboende.

Om detta inte är framkomligt kan eventuellt turistbyråerna kanske ge dig kontaktuppgifter för de som hyr ut stugor eller liknande under sommaren till turister, men som kanske kan tänka sig hyra ut på längre basis under resten av året.

Vi hoppas att du snart finner dig ett nytt boende, med en ny möjlighet i livet.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter