Min dotter

Hej jag har skrivit till er angående min dotter som bor i föröder och vistas på rosengård centrum under dagen,undrar om ni har tagit i hand av henne eller har tagit emot min orosanmälan?
Här är orosanmälan:
Hej jag är mamma till en 30 årig kvinna som är hemlös och i utsatt situation, snälla hjälp henne, hon är på dagarna på rosengård centrum och på nätterna sover i trappor källare, jag som mamma gjort allt men hon vill inte komma hit där jag bor med minna två barn, vi är jätte oroliga för hennes hälsa och välbefinnandet, hon har inga pengar eller mat för dagen, går bara runt och tyger mat i rosengårdcentrum, helt förvirrad och pratar med sig själv, har ingen id eller något form av identifikationer bara kläderna på sig,.. jag har ingen sömn eller ro av oro och minna barn är också påverkade av hela situationen med henne ...

Orolig mamma

Kommentarer

Hej!

Din fråga är redigerad för att behålla anonymiteten.

Vi förstår att du är orolig för din dotter och det liv hon lever. Att ha familj och vänner som bryr sig är viktigt. Ditt stöd och ditt engagemang behövs.

Du skriver att hon lever ute att hon sover i trappor och i källare, att hon inte har pengar eller mat för dagen. Din orosanmälan ska du lämna till socialtjänsten som hon tillhör. Är du osäker på vilket område det är kan du kontakta Malmö Stads servicecenter på tel. 040-341000.

Det finns hjälp för henne att få.

Socialtjänstlagen bygger på frivillighet att den som behöver hjälp själv ansöker om denna. Ibland kan det vara så att personen inte känner sig trygg med att gå till socialtjänsten, att hen upplever sig illa behandlad eller dåligt bemött. Ibland känns det bara jobbigt och allför svårt att ta tag i det som inte fungerar då kan en behöva extra hjälp och stöd i kontakten med de som kan hjälpa.

I Malmö finns ett uppsökarteam som kan ta kontakt med vuxna som inte själva söker sig till socialtjänsten av olika anledningar. Du når uppsökarteamet på tel. 0200-811212 .

Vi hoppas att din dotter får den hjälp hon behöver.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter