Min son mår dåligt

Hej
Jag har en son som sedan ett par månader har gett upp.på att söka jobb m.m han har kommit in i en nedgående spiral och börjat dricka mer o mer jag börjar bli desperat som mamma jag arbetar i vården och min son har ingen inkomst i heller.Han arbetade ett tag o kom in i rutiner men sen tog det stopp igen jag börjar bli riktigt orolig
Han är så inbunden och svår att komma i kontakt med så jag vet ej vart jag ska be om hjälp börjar här.Jag vägrar ge upp på honom han är väldigt känslig o fin kille.Snälla hör av er.

Ann Charlotte

Kommentarer

Hej!

Det låter som du har kommit i en väldigt jobbig situation. Av vad du beskriver har din son kommit i in i en negativ spiral som han skulle behöva bryta, men du har just nu svårt att nå fram till honom.

Ett sätt att visa att du bryr dig om honom är att ställa krav. Du skriver inte hur gammal han är men av din skrivelse uppfattas han vara vuxen och då har han också ett eget ansvar för sitt liv.

Du uppger inte hur din son försörjer sig, men han kan ansöka om försörjningsstöd, om han inte redan uppbär detta. Om han ansöker om försörjningsstöd så kommer det också att ställas krav ifrån socialtjänstens sida på honom att sköta kontakter med arbetsförmedling och att aktivt söka arbete. Om han har alkoholproblem och handläggaren uppfattar att detta är ett arbetshinder för honom så kommer också krav att ställas på honom att söka hjälp för detta.

Om du är orolig för din sons alkoholkonsumtion och mående och han vägrar söka hjälp kan du själv kontakta socialtjänsten angående din oro.
Det är också viktigt att du tar hand om dig. Du kan vända dig till tex kurator vid vårdcentral eller Plattform Malmö och andra aktörer via nätet för stöd i din situation.

Hoppas att du har fått svar på din fråga

Vänligen
Soctanterna

Soctanter