Vilken lag stöttar min rätt till att bli kallad för mitt riktiga namn istället för mitt dödnamn?

Jag har haft över 20 olika socialsekreterare eftersom alla slutar och har precis fått oturen att få en ny som är riktigt elak mot mig.

En av de många sakerna som hen gör är att hen använder mitt dödnamn i dokument avsedda för mig att läsa och godkänna.
Jag kommer ihåg att det finns en lag som stöttar mig då det kränker mig att bli kallad för "dödnamn" över 70 gånger i ett dokument som jag ska läsa igenom och dessutom är diskriminerande.
Men vilken var lagen? :c

ps: I andra dokument brukar det stå "X heter lagligt Y, men kommer kallas för X då det är hens tilltalsnamn." Varför gör de inte bara så?
Jag förstår verkligen inte vad folk vinner på på att vara elaka mot en.....

transparant

Kommentarer

Hej!
Det låter som en förfärlig situation som du upplever just nu. Den person som ska utreda dig och dina behov förminskar och kränker dig.

En utredning kan precis som du skriver göras på ett respektfullt och korrekt sätt genom att förklara skillnaden mellan juridiskt kön och föredraget könsuttryck.

Enligt diskrimineringslagen är könsidentitet och könsuttryck en av sju diskrimineringsgrunder. Det kan alltså vara diskriminering att inte använda rätt namn eller pronomen. Du kan läsa mer om detta på Diskrimineringsombudsmannens hemsida på länken nedan.

https://www.do.se/om-diskriminering/skyddade-diskrimineringsgrunder/kons...

VI tycker att du ska prata med din socialsekreterares chef om vad som hänt dig och om hur du upplever skillnaden mellan de olika socialsekreterare som du haft och om hur du tidigare respekterats men nu inte alls blir respekterad. Det är chefens ansvar att se till att personal inte kränker eller särbehandlar någon utifrån kön eller könsidentitet.

Vi hoppas detta kan hjälpa men om det inte blir någon förändring så kan du anmäla det du utsatts för till Diskrimineringsombudsmannen.

Hoppas situationen löser sig till det bästa för dig så snart som möjligt!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter