Min sambo sitter häktad

Hej,
min sambo sitter häktad och antagligen kommer han att få flera år fängelsestraff. Jag är nu ensam med två små barn, 2 och 5 år gamla utan inkomst och med ett boende som jag nu måste flytta ifrån.
Min släkt finns i Malmö där jag kan få stöd till en början. Jag undrar- kan jag få hjälp med flytten och förtur i bostadskön?

Plötligt ensamstående mamma

Kommentarer

Hej
Tråkigt att höra att din sambo riskerar att få ett fängelsestraff och att du nu måste flytta med barnen.

Generellt gäller att när en person ska flytta till en annan kommun ska detta vara planerat innan flytten. Det innebär att personen ska ha ordnat en lägenhet och helst även sin försörjning. Att flytta utan planering kan försvåra din rätt till försörjningsstöd/insatser i den nya kommunen.
Vi föreslår att du tar kontakt med socialtjänsten i den kommun du bor i och beskriver din situation för dem. Det är även hos socialtjänsten i den kommun du bor i som du ansöker om flyttkostnad. Det görs alltid en individuell bedömning och vi kan inte på förhand säga hur ditt ärende kommer bedömas.

Det är nog svårt att få förtur i en bostadskö men ett tips är att du vänder dig direkt till bostads/fastighetsförmedlingarna och beskriver din situation.

Hoppas din situation löser sig!

Vänligen
Soctanterna

Soctanter