Bråkar med min mamma

Jag är 20 år och bor hemma har inget jobb för närvarande pga covid-19 och jag och min mamma bråkar hela tiden hon säger att jag är värdelös och sånna saker hon trycker ner mig hela tiden vart ska man vända sig för att få möjlighet att flytta hemifrån för detta funkar inte längre känner att jag inte vill vara här en till dag känns som det vore bättre att dö

Amanda

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att det kan vara påfrestande att bo hemma hos sin förälder när man är ung vuxen.

Även innan Covid-19 var bostadsmarknaden ansträngd i många kommuner, så även i Malmö. Din mamma är försörjningsskyldig för dig fram till du är 21 om du fortfarande studerar på gymnasial nivå. Det innebär att föräldern måste säkerställa att den unge vuxne har en trygg bostad. Av din fråga så tolkar vi det som att du varken studerar eller arbetar och då faller försörjningsskyldigheten.

Som 20-åring behöver du själv söka bostäder t.ex. genom att stå i bostadskö på Boplats Syd, söka via Blocket eller andra förmedlingssidor på internet. Utöver att söka lägenheter behöver du söka andra boendeformer så som inneboende eller andrahandskontrakt.
Saknar man försörjning har man möjlighet att ansöka om försörjningsstöd hos socialtjänsten för hyran. De kommer dock att kräva att du uppvisar vilka jobb du sökt.

I Malmö finns det även möjlighet för att få stöd av bostadsrådgivningen. Du kan läsa mer om det i länken nedan. Det är lite speciellt nu under Covid-19 tider men allt står i länken.

https://malmo.se/Service/Bygga-och-bo/Hitta-tomt-och-boende/Bostadsradgi...

Hoppas det löser sig för dig/er på bästa sätt.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter