son som fyllt 18

Hej! Min son fyller 18 i augusti och har under flera år inte skött sin skolgång vilket kommer att resultera i att han inte studerar till hösten. Jag är så trött på att han bor hemma och inte sköter sig och tänker att jag har väl inte försörjningsplikt efter att han är 18? Jag skulle önska att han flyttade hemifrån. Hur kan/ska jag gå till väga?

Goenissa

Kommentarer

Hej
Förstår att du tycker det är jobbigt med din sons skolgång.

Din son är myndig och studerar inte på gymnasiet. Den försörjningsplikt som föräldrar har för sina barn gäller alltså inte dig eftersom den gäller när unga studerar på gymnasiet men längst till året de fyller 21.

Din son har möjligheten att ansöka om både försörjningsstöd och hjälp med sin boendesituation. Det gör han på det socialtjänstområde som han tillhör. Eftersom han är myndig gäller sekretessen, så du kommer inte att få vetskap om vad han och socialtjänsten pratar om.

I Malmö finns även Ung Malmö som är inriktade på att hjälpa unga i din sons situation, de har även en nära kontakt med såväl socialtjänsten som Arbetsförmedlingen och kan vara ett stort stöd för din son och för att hans liv ska kunna bli bättre. Du/ni kan läsa mer om deras verksamhet i länken nedan.

https://malmo.se/Service/Utbildning-och-forskola/UngMalmo.html

Vi hoppas det löser sig.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter